Очертава се потенциален пробив за приемане на първия значителен нов закон

...
Очертава се потенциален пробив за приемане на първия значителен нов закон
Коментари Харесай

В САЩ се разбраха за оръжейна реформа

Очертава се потенциален пробив за приемане на първия забележителен нов закон за оръжията в Съединени американски щати от десетилетия, откакто двупартийна група сенатори разгласи в неделя съглашение за рамка за законопроект с задоволителна поддръжка на републиканците, с цел да премине през американския Сенат, където демократите разполагат с болшинство от единствено един глас-този на вицепрезидента Камала Харис, която ръководи горната камара на американския Конгрес, предава Ройтерс.

Планът, който се употребява с утвърждението на президента Джо Байдън, включва подкрепа за закон, ограничителен достъпа до огнестрелни оръжия на евентуално рискови хора, по-строги инспекции на престъпната история за купувачите на оръжие под 21 години и противопоставяния на покупката на оръжия за други хора, които не дават отговор на изискванията.

Законодателните промени са катализирани след стрелбата в начално учебно заведение в Увалди, Тексас и супермаркет в Бъфало, Ню Йорк, рамката е надалеч по-малко амбициозна от това, което желае Байдън и други демократи - възбрана на полуавтоматични щурмови пушки и пълнители с огромен потенциал или най-малко повишаване на минималната възраст за закупуване на такива оръжия от 18 до 21.

Договореността беше оповестена ден откакто десетки хиляди хора се събраха във Вашингтон и на други места в Съединените щати, с цел да призоват за приемането на законодателство за ограничение на насилието с оръжие.

Макар че е значим пробив, споразумението не подсигурява, че законодателството ще бъде утвърдено. Вносителите към момента би трябвало да намерят подобаващите формулировки, които могат да привлекат задоволително гласове, с цел да получат утвърждение както в Сената, по този начин и в Камарата на представителите, която се управлява от демократите, въпреки и с малко болшинство.

Съединените щати имат най-голям % смъртни случаи от огнестрелно оръжие сред богатите народи в света. Но това е и страна, в която мнозина ценят правата на оръжие, а втората корекция на нейната конституция пази правото на " владение и носене на оръжие ".

Говорител на Националната оръжейна асоциация сподели, че авторитетната група за отбрана на огнестрелните оръжия няма да заеме позиция по рамката, до момента в който не бъде финализиран подробният законодателен текст. Асоциацията предизвести, че ще се опълчи на всевъзможни старания за отнемане на американците от правото им да носят оръжие.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР